Over Jayda Monteiro

Jayda is een dans- en zangtalent, voornamelijk bekend van het Junior Songfestival 2020.

Sinds Jayda kon staan, kon ze al aardig bewegen. Op jonge leeftijd was het danstalent al direct zichtbaar. Op vier-jarige leeftijd kwam daar ook zang (lees: ‘schreeuwen’ met een microfoon) bij. Met de jaren groeide dit alleen maar, met vele huiskameroptredens als gevolg. Haar passie is dan ook zingen en dansen. Op dit moment combineert ze beiden met super veel plezier.

Jayda haar ervaring op het podium is begonnen bij het Hofplein Theater (2014).
Jayda haar passie begon vooral bij het dansen en daar heeft zij zich in het begin ook volledig op gefocust. Van 2015 tot 2019 heeft ze de vooropleiding gevolgd van Lucia Martha’s in Rotterdam. Momenteel danst Jayda bij Global Dance Center in Rotterdam. Ze houdt van de stijlen modern, hip hop en pop/show. Tot op de dag van vandaag vindt Jayda dansen nog steeds super leuk!

In 2017 sloot Jayda aan bij Kinderen voor Kinderen (KvK - BNNVARA), hier werd zij onderdeel van koor 38 en 39. Dit was het moment dat zij steeds meer bekend werd onder de jongeren kinderen. Met de talentvolle groepen heeft Jayda in twee jaar tijd veel zang-, camera- en podiumervaring opgedaan. Daarnaast hebben ze als groep ook een album uitgebracht. Waarvan een aantal nummers een solo gedeelte van Jayda bevatten.

Hier stopte het avontuur niet. Toen Jayda te oud was geworden voor KvK, kwam er iets nieuws op haar pad. Uit meer dan duizend kinderen, werd zij met twaalf andere kinderen als finalist gekozen voor het Junior Songfestival NL. Uiteindelijk won Jayda als onderdeel van de meidengroep Unity de finale, waarna zij in november 2020 Nederland mochten vertegenwoordigen. Op internationaal podium werd het nummer goed ontvangen en wisten zij de vierde plaats van Europa te bemachtigen.

Naast haar zang- en danscarrière is Jayda ook actief als influencer. Zo heeft ze verschillende samenwerkingen.

Ook is Jayda sinds 2021 begonnen met het maken van week-vlogs en andere video’s op haar eigen YouTube-kanaal. De video’s worden met veel enthousiasme bekeken.

Benieuwd naar Jayda als persoon en het vervolg van haar carrière? Volg haar dan op social media!

Liquid error (layout/theme line 110): Could not find asset snippets/cart-drawer.liquid